Om oss


Andreas

Här följer några rader om mig:
Jag är utbildad Maskin Ingenjör och har jobbat inom detta område sedan jag gick ut skolan 1993. Jag är uppväxt i Floda utanför Göteborg, jag växte upp med hästar, hund, får och en fågel samt ökenråttor och de vandrande pinnarna som var mitt ansvarsområde :-). Mina unga år vigdes åt sport dvs. alla sporter som fanns tror jag.
Mitt stora hundintresse startade när jag gick på gymnasiet, familjens schäfer hade gått bort och det var dags att skaffa ny hund, valet föll på bordercollie, detta var naturligt eftersom familjen haft rasen förut (Katja1 född 1973). Tanken från början var väl inte att hunden skulle bli min, utan jag hade lovat hämta hem henne från uppfödaren i Vingåker. Katja som även den nya hunden skulle heta (härlig fantasi) kom hem och till familjens fasa släppte inte Katja2 in någon annan än mig i sin “flock”. En vän till familjen (Katarina) höll valpkurs för mig och grannbonden på åkern utanför huset. Katarina hade flera år tidigare lånat vår första bordercollie Katja1 och tränat och tävlat lite lydnad med henne, på så vis hade jag någon gång fått förklarat för mig några så kallade moment. Så när valpkursen var klar började Katjas2 träning på allvar, det fria följet gick till så att Katja gick “fot” med kortkoppel genom skog och dalar, detta kunde vara i en timme eller så men hon blev ganska säker… ögonkontakt med mig kom några år senare :-). Intresset för att träna hund stegrades och naturligtvis sökte jag mig till en brukshundklubb, där träningen fortsatte med Katarina. Detta pågick ett tag och gav mig grunden för att träna vidare själv.
Det är femton år sedan nu, och det har hänt en del sedan dess…
Hundintresset gjorde så att jag nästan bodde på träningsplanen.
Så var hittade jag min underbara fru Hanna?
Jo på träningsplanen såklart….Hanna och jag och Vår fantastiska dotter Tilde bor idag en liten bit utanför Göteborg, vi har 6 hundar och 6 får. Jag tränar och tävlar lydnad, agility, vallning.


Övriga intressen:
Laga mat, (kommer lägga ut lite recept i gästboken ibland).
Vin (behövs till maten).
Motionera (periodare som gillar att springa, cykla Mountain bike).
Plocka svamp.

TACK Reg.v1469 Katja……

 

Hanna

Djur har varit en stor del av mitt liv sedan jag var stor nog att släpa hem skadade och övergivna djur som jag (till min glädje..!.) hittade i naturen eller längs vägen. Efter många års tjat efter en hund (och trädgården full av små gravar) fick jag en hund. Då var jag 12 år gammal. Det blev en boxer. Hon var bestämd, envis, stark och full med energi, precis så som en boxer skall vara. Det tog tid innan det blev ordning på henne. Efter flera år av jobb, slit och tårar blev hon en riktigt trevlig och lydig hund. Men där tog min ork att träna henne slut. Jag ville ha en hund som tyckte det var kul att träna, och som ville vara med mig utan att jag bestämde att hon skulle vara det.

Jag hade träffat på en del bordercollies i olika sammanhang tidigare, och det som slagit mig, var den tillgivenhet som de visade sin förare. Jag började kika runt bland olika kennlar, och fick ganska snart kontakt med Liselotte Hansson på Somollis kennel. Hon hade en tikvalp till salu, som fick flytta hem till mig. Lyckan var total. Heidie var allt som jag hade drömt om. Vi började träna alla möjliga grenar på en gång. Lydnad, agility, vallning, spår, bevakning...Heidie var en hund med lagom portion energi, detta blev alldeles för mycket för henne, och jag insåg ganska snart att jag var tvungen att låta henne vila ibland. Ett par år senare skaffade jag en bordercollie till som fick heta Matilda även hon från Somollis, och på den vägen är det. Matilda lever fortfarande, men bor sedan pension hos vänner i Skåne. Idag har jag två härliga  följeslagare, Melina och Wilmer. Läs mer om dem och tidigare hundar under rubrik "våra hundar".

Jag arbetar jag som Distriktssjuksköterska, lever tillsammans med min man Andreas och vår dotter Tilde samt våra 6 hundar. Vi tränar, tävlar och umgås med hundarna så mycket som tiden tillåter.