Gästboken

 
tillbaka            
  
Andreas - Kurshelg i Danmark... 2009-03-30 23:20
Var i Danmark i helgen och höll lydnadskurs.
Vi höll till på Lyngholms hundcenter i Holbeak.
En fantastisk plats att ha kurs på!(Tack Charlotte)
Det var 7 förare med hund och tre observatörer.
Hundarna var bara BC:-), och de var tränade hundar(Fem landslagshundar). Det var spännande att träffa på de Danska hundarna efter många år med Svenska och Norska elithundar. Varje land har sina styrkor och svagheter i momenten.(Min svaghet är Danska språket:-)
Halva Lördagen ägnade vi oss å fritt följ o andra halvan valfria moment. Kvällen "kosade" vi oss och åt och drack gått framför öppen eld,,Dejligt!!
Mina Danska vänner pratade ivrigt med varandra om hundträning och avel,,verkligen engagerade!!
Söndagen som bjöd på underbart väder fortsattes med moment träning. Man kan säga att "tränade" hundar är svåra att påverka och jag gjorde vad jag kunde för att försöka "låsa upp" hundarna och slipa till småsaker. Jag tror att de fick med sig en del bra saker att förändra sin hundträning med.
Jag var imponerad över den höga nivån på "kon/kloss/kail" och rutorna. De stora problemen vi hade med hundarna var generellt att de var svåra att "låsa/frysa" samt deras apporteringar och inkallningar. Men man kan säga att lite putsning på det Danska laget så finns det några hundar som kan prestera riktigt bra!! Såg också en mycket lovande framtidshund i Helle Damkjær´s Pepsi,,Wath out!!
LYCKA TILL DANMARK!!! Förhoppningsvis syns vi igen:-)
Go kväll.....
  
 
 svara på ovanstående inlägg + ev inkomna svar
 


  Ditt Namn:        Ort:

  Svar:

 
          Verifieringskod Ange verifieringskoden! -->