Gästboken

 
tillbaka            
  
Hanna - Träning ger färdighet! 2009-02-15 17:31
Hemma igen, nöjd och glad men mycket trött efter helgens tävlingstunè. Vi tar det från början..
Jag, Maria och Moa möttes upp tidigt igår morse och samåkte ner till Gislaved. Åsa kom i egen bil. Ju närmre Gislaved vi kom, ju mer snö, och ju mer solsken. Åkturen gick fortare än planerat, och 1.5 timme innan Wilmers lottning i lyd. 3 var vi framme vid klubbstugan. Skönt med gott om tid, speciellt då lilla Moa var med, och vi hann med både fika, amning, promenad och vittringsträning innan det var dags för tävling. Wilmer lydnads program gick bra, han har en så härlig attityd till jobb den unge mannen, massvis med glad energi utan att det slår över. Vi missade på två moment (sittande under gång, och metall apporten) men fick trots det ihop 260 p och vann 500:- i prispengar (vilken överraskning!!).
I Elitklassen var Fajta trions första hund ut. De körde ett helt ok program, och från utsidan såg det trevligt och glatt ut, inga större missar, men lite småslarv här och där som drog ner poängen. Men Åsa tyckte att Fajta hade en alltför slapp attityd (söndagens program fick oss och förstå vad hon menade..) Näst ut var Jessie. Inte heller hon var sitt bästa Jag denna dag, och Maria kände sig sådär halvnöjd (Till Jessie försvar, var inte heller Maria den vassaste kniven i lådan, då Moa tog mycket av mammas koncentration och krafter) Sist ut då Melina, programmet började inte helt oväntat med ett helt överladdat och slarvigt fritt följ och gåruta var inte mycket bättre den, Men sen… den lilla svarta bordercollien följde upp med ett par fantastiskt koncentrerade och snabba moment, 10:or på nästan allt fram tills vittringen…utskickad till pinnarna hann jag be en snabb bön, och hon letade som hon aldrig gjort något annat. 9 p och mitt leende sträckte sig ända upp till öronen!!! Jag tror banne mig jag löst detta trollmoment:-) Vinst på 299.5 p och 500:- till i prispengar.
Med 1000:- på fickan bar det av till B & B i Kinna. Trötta, småfrusna och jättehungriga kommer vi fram till världens mysigaste pensionat, det är så lugnt och stillsamt ute på landet...ända tills PANG! sonen i familjen backar rakt in i Marias bil, Pust! Skadeanmälningspapper fram, och stackars Maria som redan var tillräckligt trött efter dagens pyssel att få mammabestyr att gå ihop med hundtävlandet.

Men kvällen blev mysig till slut. Tacos, vin och melodifestival. Jag somnade tidigt med Wilmer och Melina på varsin arm.
Imorse var det upp i ottan, och kl 07:00 var vi på plats för lottning i ett ridhus i Fjärås, Kungsbacka. Åsa först ut. Och idag lyste det av samarbete och engagemang från Fajta. SM-poäng låg i luften, men en nerdrag på fjärren drog ned poängen, och en mycket nöjd Åsa slutade på 183.5 p (personbästa:-). Näst ut Maria. Och idag hade vi lagt upp planeringen runt Moa lite bättre, och Maria fick mer egen tid med Jessie innan start. Jessie fick det engagemang hon behövde för att känna sig trygg i tävlingssituationen, och de presterade ett alldeles utmärkt program! Med en 0:a på vittringen (Jessie tog rätt, men släppte) och en 5:a på rutan (tjuvstart) slutade de på 241 p.
Melinas tur. Jag jobbade lite annorlunda med henne i förberedelserna innan start, vilket gjorde henne rättvis på friaföljet. 9.5 p. Det var många tävlingar sedan fria följet låg mig i handen, så detta kändes som en stor, stor vinst! Momenten fram till rutan gick bra. Med lite is i magen fick jag efter lite yrande tillslut in henne rätt i rutan, 7 p. App.momenten gick bra och sedan då denna vittring… Melina går ut, men svänger snabbt av linjen för att ta hoppet och sedan snabb vinkling in mot pinnarna. Letar jättefint, tar snabbt rätt pinne och kommer rakt in. Vad månne denna uppvisning bliva tänkte jag..(0 eller 10 ?), men vi fick en 6:a. 12 minus poäng för hoppuppvisningen. Vi slutade på 285 p och vinst idag med:-)

Puss på dig Melina, nu kämpar vi på ett tag till!
Grattis Åsa och Fajta, Maria och Jessie för två väl genomförda program idag!
Grattis också till Gun och hennes Tezzan som gick jättefint, 278.5 p och en tredjeplats. Grattis också till Susanne Wasteson och Lexi till ett väl genomfört program igår!
  
 
 svara på ovanstående inlägg + ev inkomna svar
 


  Ditt Namn:        Ort:

  Svar:

 
          Verifieringskod Ange verifieringskoden! -->