Gästboken

 
tillbaka            
  
Hanna - Helgen som gick:-) 2009-01-25 20:44
Tjohej!
Lydnads tävling på Orust igår. Jag, Melina och Maria med Jessie tävlade eliten och Kristin 2:an m. Grim. Tävlingarna startade på em. Eliten först ut med samling kl 15:00. Passade oss perfekt, eftersom Tilde haft lite feber sista dagarna och både mamma och dotter var i behov av en skön sovmorgon. Efter en lång morgon med både Krambjörnar och Lotta på Bråkmakargatan åkte vi till tävlingen. Tidsschemat var väl optimistiskt satt och man räknade med att vara klar med eliten på 1 h (6 tävlande!?) och det märktes vill jag lova, stress, stress, stress. (gillar inte att klaga med nu bara måste jag!) Vi blev ingapade till lottning då vi kom till parkeringen, och tydligen gick våra klockor 5 minuter för sakta... Platsliggningen startade 2 min efter lottningen, och stressen fortsatte. Jag hade start.nr 1 så efter platsliggningen informerade jag tävl.ledaren om att jag behövde 3-4 minuter på mig för att förbereda oss. Till svar får jag högst vresigt, – det har vi inte tid med, möjligtvis 1 minut. Jag hann precis av plan innan jag blev inropad igen, försökte protestera men lönlöst. Fria följet blev bedrövligt, men fick snällt betalt av domaren, men usch vad arg jag var på den där förbaskade gubben till tävl. ledare. Var inte mycket som stämde överens med reglerna över hur ett elitprogram skall se ut vad gäller avstånd och upplägg. För att inte tala om timingen i momenten. Kan inte säga att det kassa upplägger störde vår prestation förutom fria följet. Som vanligt missade vi vittringen, det har lixom blivit mer rutin än enstaka händelse. Men det positiva var att Melina kändes fokuserad på ett bra sätt då hon gick ut för att leta, och hon luktade faktiskt nogrannt på alla pinnar. Kommer fortsätta jobba som jag tänkt, så skall den nog lösa sig så småningom. De övriga momenten var helt ok.

Som nr 2 startade Maria och Jessie, och jösses vad kul det är att se dem, och inte minst att vara stolt uppfödare och träningskompis *klapp på axeln* Med en fokus som inte går av för hackor, en precision i rörelserna som gör en smått avundsjuk och en alldeles lagom hög intensitet gjorde de en kanon runda. Poängen låg på 9:or och 10:or förutom två små nollor, dirigeringsapporteringen och vittringen. På apporteringen hade Maria oturen att få lottat till sig den högra apporten som var utlagd 3.5 meter från mittenapporten, kloss an mot ridhusväggen (svårt nog för den mest rutinerade hunden). På vittringen släppte Jessie den rätta pinnen för att sedan plocka upp den igen och komma in.
Många timmar senare (enligt det ngt optimistiska tidsschemat 2 h för sent) var det Kristin och Grims tur, vid den tidpunken hade jag och Tilde flytt slagfältet för längesen, men vi fick rapporterat till oss att den lilla krullbjörnen (Portugisisk vattenhund) skött sig alldeles ypperligt, med undantag från lite nosning på platsen och några glädjeskall i momenten. Uppflyttade till klass 3. Grattis Kristin och Grim!!

I em. var jag iväg en sväng och fick lite tränings hjälp av Mia Umerus, med några av bruksmomenten. Johanna och Elise var också med. Ovant att vara den som får hjälp, väldigt ovant faktiskt. Blir lite småstressad av att inte ha full koll. Men samtidigt förstås väldigt roligt, och nyttigt!

Andreas har haft ett socialt maraton nere i skåne över helgen. Hälsat på flera kompisar samt haft agilitykurs. Han ringde igår och var så lycklig, hade blivit bjuden på dubbelmarinerad oxfilè. Det där med att vägen till mannens hjärta går igenom magen stämmer absolut på min. Som tur var är Kerstin som bjöd honom på detta smaskiga redan mycket upptagen av både man och barn, phu!

Ha en bra vecka alla ni som läser!
Ta hand om era nära och köra, lev för dagen, ät gott och somna med glada tankar!
Kraam
  
 
 svara på ovanstående inlägg + ev inkomna svar
 


  Ditt Namn:        Ort:

  Svar:

 
          Verifieringskod Ange verifieringskoden! -->