Gästboken

 
tillbaka            
  
Andreas - My Dog 2009 2009-01-07 23:34
I Tisdags var det då dags att tävla
lydnad på My Dog 2009. Jag och Hanna hade tidigare i veckan, närmare bestämt i lördags haft en liten "förstudie" i mässanas lokaler, vi hjälpte Robur(Doggy) våran fantastiska sponsor med att stå i deras monter. Det var spännande att möta människor
i den rollen också. Nu tillbaka till lydnadsdagen några dagar senare, klockan ringde 04.45 och ljudet från våran fågelkvittrande väckarklocka var mer irriterande än någonsin,,,,
men i väg kom vi....Väl på mässan var det skönt att vara tidig,,,så tidiga att de inte hade hunnit öppna:-), det resulterade i en skön morgonpromenad som hundarna uppskattade.
Tävlingsringen var väl planerad men lite klurig på många sätt, det står ju lite pelare här och där:-).Jag hade nummer nitton och Hanna nummer tjogotre.
Det var många bekanta med denna gången,,KUL....Först ut av våra bekanta var Gunn med Tessan, Gunn som har en ny tävlingshund som heter Tessan (hennes förra kallades för "kotten")
är en liten trevlig tik som utförde momenten med bravur!!! Kotten hade varit stolt över sin arvtagerska:-)GRATTIS GUNN..
Därefter kom Maria med våran uppfödning Jessie (efter Dan och Moa). Maria som var modig att göra sin första elittävling på mässan började fantastiskt fint men fick lite småmissar
längre fram i programmet. Maria skötte sig väldigt bra och kommer garanterat få visa upp sig mer i lydnadsringen..GRATTIS MARIA.
Nästa kompis var Susann med Lexi som även hon gjorde en slags debut(inomhus) Susann som några dagar placerade sig två i Sveriges första Healworktävling(fottävling) var nervös att Lexi skulle tröttna,,,men Lexi och Susann skötte sig utmärkt,,grattis Susann.Nu börjar det närma sig min tur,men en lunch och en massa kaffe emellan så var det snart dags, men före mig var det två Norska "kompisar" Vegar med Billy och Trond med Bajazz
Vegar gjorde ett fint program och slutade på 272p. Well Done. Därefter var det Trond med Bajazz....Trond och Bajazz som jag har haft glädjen att ha på kurs visade upp något ut över det vanliga.....
Den starten på ett lydnasprogram var nog det bästa jag sätt på tävling,,,,TACK TROND för inspirationen......:-)
NU var det min tur, folket hade strömmat till och det kändes som i gamla tider, äntligen med riktigt bra träning i ryggen(Tack Diana och Veronica)
så skulle det bli så spännande att se vad vi kunde göra.....STOPP För ca. fyra veckor sedan tävlade jag och Moel i Stockholm....Hmmmmmmm där var det katostrof,,,
jag har aldrig gått så dålig lydnad en riktig erfarenhet:-))..Så dagens tävling skulle bli sååååååå spännande!!! Väl på startplatsen kändes det bra..
FRAMÅT MARSCH,,,Bubblan skapades och jag och Moel kämpade oss igenom ett hyfsat fritt följ,,ni som känner Moel vet att han kan vara HET och efter många uppvisningar och
"utlåningar" har han blivit hetare:-) fria följet var inte godkänt i mina ögon men jämfört med Stockholm var det en klar förbättring.
Därefter kommer vi till "dumrutan", även denna var kass i Stockholm, denna gången var den marginellt bättre med dåliga förflyttningar men ganska bra positioner.
Därefter startar Show Moel, ok inkallningen var sådär, men därefter en super ruta, en bra HVapport, en super hopp apport,en super vittring,en super fjärr(med lite fusk:-)).
Tack Moel, Tack Publiken, tack för alla positiva kommentarer DET var verkligen som förr....
Några nummer senare var det Hannas tur med "Peppson". Peppe som började med ett strålande fritt följ och bra dumruta, fortsatte med en bra inkallning och ruta,,
nu var jag nervös, HV apport brukar inte vara några problem,,,,NEJ Peppe tar mitten apporten o NOLL:-(
Resten av programmet haltar(delvis pga min dåliga vittring som jag tränar med Melina) och Hanna får kämpa vidare med den "svarta faran" ett tag till.
Nu var det Diana med Zakk(Bomben), Zakk som ha gått så bra på träningen det sista börjar även han kanon, men med små marginaler på fel sida blir en jättefin runda till "GRUS"
men Diana o Zakk kommer igen det vet jag!!! Sist bland skaran av träningskompisar går Åsa med Fajta, Jag säger inte så mycket om dem utan lyfter på hatten för riktigt bra lydnad som kommer resultera i betydligt högre placeringar i framtiden..WELL DONE ÅSA o Fajta.
Nästa "stevne" blir i Norge i Bö i februari,,,GLEDER MIG NORGE...
/A
  
 
 svara på ovanstående inlägg + ev inkomna svar
 


  Ditt Namn:        Ort:

  Svar:

 
          Verifieringskod Ange verifieringskoden! -->