Gästboken

 
tillbaka            
  
Andreas - Tävling+Hallelujamoment 2008-12-09 23:45
I helgen som gick var vi i Stockholm och tävlade lydnad, vi var "barnfria" och styrde kosan mot huvudstaden.
Tävlingarna började på Lördag, och det gick ovanligt lugnt till när Hanna och jag tog oss till en tävling!!
Vi var ute i god tid och hundarna fick en bra start på dagen med bra rastning.
Väl framme på tävlingsplatsen(Vi bodde hos Hannas bror 10 minuter från mässan) hade vi god tid att packa in hundar burar och oss själva på tävlingsplatsen. Upplägget på tävlingen var två ringar med Fria följ,rutan,inkallning hv apport i första ringen, o de resterande momenten i andra ringen. Moel startade och det gick hyfsat på platsen, vi hade nummer 14, och allt kändes bra so far!!! Dags för fria följet, MOEL var HELT CRAZY och jag var på väg mot min första nolla på ett frittfölj MED BETONING PÅ FRITT!!!HEHE...Övriga moment var också skit förutom inkallning(9) fjärr, vittring(10).
Det var riktigt roligt att äntligen känna att man behöver träna seriöst med den mannen för att det skall bli bra,,COOLT, men vi som har sett hur han kan gå
får snart se han så igen även på tävling!!! Hanna och Melina visade upp fin lydnad och om hon inte nollat vittringen hade hon blivit 2:a alt 3:a.(O jag som tränar vittringen med Melina, skit ock:-))
Hanna var riktigt nöjd och kände att Melina ställde upp riktigt bra!!
Lördags kvällen bestod av Resturang mys på grekisk taverna(10 poäng för pris/kvalite` 10 poäng för mysfaktor----PERFEKT!!).
Söndagens tävling så skötte sig hundarna bättre efter lördagens träning:-) men allför mycket missar tog topplaceringarna ifrån oss.
Men Melina fick fullt på vittringen(puh):-)
Jag vill tacka de som arrangerade tävlingen(vet ej namnen på alla) det var den bästa tävling jag varit på mycket länge!!!WELL DONE!!!
Sedan till den tråkiga biten för svensk lydnad!! Jag har aldrig sett så dålig lydnad i Sverige på många år (om någonsin) VAD HÄNDER???
Vill ändå grattulera Mona o Marvin från Varberg för mycket fin lydnad på Söndagen..

Nu till dagens HALLELUJA MOMENT!!!
VAD ÄR DET SOM SKER??????????????????????
Har jag vaknat ur en dröm????????????????
Dagen D!!!!!!!!!!!
Jag råkade läsa senaste hundsport idag (var länge sedan sist nummer 12, 2008).
BLEV GRYMT IMPONERAD AV SENASTE NUMRET, SPARA DET NUMRET SOM HISTORISKT!!
Vad pratar jag om igentligen??? Jo Sverige är på väg ur en dvala vad det gäller hundträning.
Senaste numret kommer att styra in oss i nya fantastiska äventyr vad det gäller att "träna hund","se på hund","rapportera hund"!!!
Här kommer mina reflektioner på tre banbrytande artiklar.

1: Hundavel ur ett filosofiskt perspektiv...(Sid14-)Detta är ju så rätt, jag anser att alla svåra problem måste ses från ett filosofiskt perspektiv.
Det låser inte människan i gamla värderingar, och stänger inga tankegångar, utan håller debatten levande och föränderlig. Det testar även moralen och etiken
som genom en osynlig väktare.

2: Anders Hallgren artikel om klicker (Sid 83) Äntligen tar "Klicker" gurun själv upp problemen med exakta formande(shaping) metoder. Vad kommer detta göra för "terror balansen" börjar vi närma oss
en upplysningens tid där det finns flera sätt att träna:-)) Detta bör ge ringar på vattnet!!!HJÄLP!!.

3: "Agilityhandlingsrepotage"-------sid 134------ Sverige har alltid sett sig själva som världsmästare på olika handlingssystem, men äntligen kommer en rättvis reflektion från årets agility WM. Äntligen informerar man läsaren om den handlingen man ser används på WM med framgång. Ett år för sent men, men bättre sent en aldrig. Kanske är vi inte bäst på allt:-) kanske kommer vi titta på de trender som för sporten framåt istället för att stanna i tiden.

WELL DONE HUNDSPORT, jag lyfter på hatten för senaste numret av hundsport!!

Jag skulle vilja hissa "Flexikopplet" "sikken" uppfinning!! Jag skall återge några minnen från denna pryl.
1997 NM Hamar, En Finsk landslagshund skall skickas till konen innan rutan, Finnen kommenderar sin lapphund RUTU!!
Men vad händer, finnen har glömt att koppla loss hunden, och denne springer med "flexit" runt halsen till konen,,,,HeHe...Världsklass:-)
Några år senare pratar jag med den dåvarande Världsmästaren i lydnad (Sven Karlsson) vad ser jag till min förvåning han har sin nya valp i "Flexi"
Detta som på den tiden var "Tönt varning" man skall ha en hund i LÄDERKOPPEL:-) tänkte jag....
Men idag använder vi denna töntiga pryl själva:-) Det är perfekt att ha hundar som rehabiliteras i Flexi,,,Try it!!

Jag gjorde en artikel om minnet för ett tag sedan(under träningsfilosofi/DEL5). Idag läste jag en super intressant artikel om saker jag tog upp där.
Gå gärna in och läs den, länken ligger längst ner efter min artikel(glöm inte att läsa den först).
/A
  
 
 svara på ovanstående inlägg + ev inkomna svar
 


  Ditt Namn:        Ort:

  Svar:

 
          Verifieringskod Ange verifieringskoden! -->