Gästboken

 
tillbaka            
  
Hanna - Apell debut 2008-12-01 11:59
Så var Apellen avklarad!
Samling på söndag morgon kl 07:30 på Varbergs BK för "Advents apellen", jag vaknade samma tid som jag borde ha åkt, så det blev en snabb bilresa ner till Varberg. Vår spårtränare Vivi Nyberg och hennes lilla Schäfer tik Nellie mötte upp, höll tummarna och höll oss sällskap hela dagen:-) 45 ekipage kom till lottningen. Vi delades in i 3 grupper. Wilmers grupp startade med budföring. Jag kände mig mycket tveksam på om Wilmer skulle springa till mottagaren, har inte vågat träna så mkt på detta med tanke på tassen, dessutom är han lite rädd och försiktig av sig, men jag bestämde mig snabbt för att det skulle han visst det! och det han!.. Som skjuten ur en kanon for han iväg över planen, gav tom. startskall (!), men väl framme hade han inga planer på att stanna kvar, utan gjorde en helomsladd på baktassarna för att kvickt som 17:an rusa tillbaks till mig, som tur för mig hade mottagaren varit med förr, och fick snabbt övertygat den lilla mannen om att komma runt och sitta fot en stund. Betyg 5. Jag var såklart jättenöjd!

Sedan bar det vidare till spåren. Vi blev tilldelade en spårlott som var en blandning mellan stubbåker och äng. Väntan på att få lägga ut spåret kändes lång och pirrig, men tillslut var det äntligen vår tur. 45 minuter senare var det dags, på med sele och nya linan, och så bar det av. Wilmer spårade precis så noggrant som vi tränat, nosen nära backen, nogranna vinklar, avlämnande av de två första apporterna var bra, men den sista långa pinnen tyckte han var konstig, blev stående en stund över den innan avlämnande, detta fick vi lite avdrag för.
Betyg: 9.

Efter en lång väntan körde vi platsliggning. Jag verkligen HATAR platsliggningen i de lägre klasserna, orutinerade hundar, och många gånger även orutinerade förare som man inte har någon som helst koll på. Mardrömmen är såklart att min egna hund skall bli påflugen av någon testestoron hög slagskämpe. Nu hade jag spanat in de flesta av hundarna i spåren, och alla verkade som tur var snälla. Platsliggningen blev lugn, alla hundarna låg fint. Wilmers plats behöver jag dock träna om lite eftersom han alltid rullar över lite på ena skinkan efter en stund, ser inte så snyggt ut. Betyg: 10.

Sist men inte minst var det dags för lydnaden. Då var klockan halv tre (!) 7 h efter samling.. ändå rullade tävlingen på bra. Man får verkligen valuta för anmälningsavgiften i brukset:-)
Wilmer var ganska stissig i miljön runt alla delmoment, drog i kopplet, kissade och gnällde. Men något jättefint med honom är att då vi samlar ihop oss inför ett lydnadsprogram, så kliver han in i en liten bubbla tillsammans med mig, då är det bara han och jag.- en så härlig teamkänsla att jag blir alldeles varm i kroppen!
Linförigheten 9.25
Framförgående 8.0 (stretar i kopplet)
Platsläggande 10
Inkallning 10
Apportering 9.5
Hopp över hinder 8.25 (oro vid start)

Totalt fick vi ihop 287.5 p/320 p. Vinst i gruppen och 2:a tot.

Tack Vivi för all hjälp och allt engagemang hitintills! Nu satsar vi på lägre start i mars, och högreklass till sensommaren.
  
 
 svara på ovanstående inlägg + ev inkomna svar
 


  Ditt Namn:        Ort:

  Svar:

 
          Verifieringskod Ange verifieringskoden! -->