Gästboken

 
tillbaka            
  
Andreas - Hmmmm. 2008-11-03 09:47
Hmmm. Har visst gått lite tid sedan jag skrev här nu..
Förra helgen var jag i Stavanger och hade lydnadskurs, jag bodde hos mina goa vänner Aina o Lars.
Känns otroligt att ha ett andra hem i Stavanger:-). Jag har ju haft lydnadskurser i Norge i många år nu. Jag har alltid bott
hemma hos någon och och har på så sätt fått tillgång till en annan "kultur", detta är väldigt häftigt. Min personliga åsikt är att
det är rätt så stora skillnader mellan Norge och Sverige. Det märks att landet har en god ekonomi och har ett helt annat förhållningsätt gentemot olja, miljö osv.
Ett exempel som jag diskuterade med några Norrmännen för ett år sedan var hur du resonerade kring deras omiljövänliga extremt stora Amerikanska "stadsjeepar".
De förstod inte riktigt frågan:-) Nu ett år senare förstod de frågan:-) Men det tar nog några år innan de lämnar sina Amerikanska "Jeepar".

Nu till kurset. Vi var åtta deltagare med hund och två observatörer, det var melt "busväder" nu snakkar vi Stavanger, när det regnar där går man lätt vilse,,,,
MEN(som Tony irving hade sagt...) det kom bara lite regn och det påverkade inte träningen. Hundarna har blivit fantastiskt duktiga och jag ryser när vi tränar ihop.
Det Jag försöker att göra med deras träning är att göra den lite lättare, och att de skall hjälpa hundarna mer, jag tycker att tendensen är att man övertränar hundarna på ett dumt sätt.
I slutändan är det helheten som räknas. Men sammanfattningsvis så pratar vi 3-4 landslagshundar av åtta, häftigt att se!!!!
De är så öppna och ivriga till att lära så mitt lilla "hundhjärta" njuter av varje sekund:-).
Lykke till allesammans och hoper vi ses snart igen, och Line Lykke till på NM i Finland om några uger.
Glömde tacka Lars för min favorit rätt "Pinne kött" som serverades på lördagsaftonen.

Nu i helgen var det vallhundshelg i Skåne, jag bodde hos Somollis-Lottie.
Jag ställde ut får Lördag och Söndag, första riktiga jobbet med med Nellie på väldig länge(skadad) hon skötte sig great och tån höll!!!!
Även James fick sig några rundor, han visade först dåliga sidor men fick sedan samlat ihop sig och skötte sig riktigt bra.
Elin var med och körde riktigt bra med sina lovande hundar Moss och York,,,Watch out!!!
Elin och jag hann med lite agility också(hoppas inte Mosse läser här:-)) Elins York är ett riktigt fint Agility ämne!!! James stormtrivdes också på Oxie´s bk, och gick stabilt,,,HELT UNDERBAR ATT TRÄNA,,,
Måste få börja tävla snart och Checka attityd på tävling, Spännande.
I lördags hade Lotties mamma lagat Pumpasoppa GREAT!!!Kathy Freeman från Skottland var där och dömde tävlingarna, Kathy som urspungligen kommer från USA
stormtrivdes med lite HALLOWEN Stämning!!
Grattis Lottie till vallhundsframgångarna, du är bäst!!!
Kom hem igår till en stackars Hanna o Tilde som har fått Kräksjukan:-(
Hoppas de kvicknar till och att Hanna kan fortsätta sin Spårkarriär med Vivi.
Har hört tykten att Wille skall tävla apellen snart,,COOLT..
Idag väntar träning med MOLLSON, Diana och jag skall träna "FIKA och LYDNAD".
/A
  
 
 svara på ovanstående inlägg + ev inkomna svar
 


  Ditt Namn:        Ort:

  Svar:

 
          Verifieringskod Ange verifieringskoden! -->